Субота, 20.04.2024, 04:30Прует Гість

Майже офіційний сайт
села Пушкарівка 
Сумської області


І така птиця в хазяйстві згодиться! - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум про наше село! » Тваринництво » І така птиця в хазяйстві згодиться! (Страусівництво — перспективний сільськогосподарський бізнес)
І така птиця в хазяйстві згодиться!
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:30 | Повідомлення # 1
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами


Усі з дитинства чудово знають, що в разі небезпеки страуси ховають голову в пісок. Є навіть такий фразеологізм — сховати голову в пісок, тобто буцiмто сховатись від неприємностей. Так от, у житті страуси нічим таким не грішать. Цей міф — цілковита вигадка. Насправді великі птахи витягають із глибоких нірок жучків чи ящірок (яких можуть з'їсти) або ж купаються в піску, як горобці в пилюці. Інакше би вони просто порозбивали голови об тверду землю, по якій бігають, приміром, в Україні. З цього ми почали розмову з людиною, яка три роки тісно спілкується зі страусами, — технічним директором ВАТ «Ясногородська страусина ферма» Олександром Баженовим. Тут, під Києвом, ці африкансько-американські тварини стали всуціль «своїми».
Одночасно для мене розвінчали ще один міф про те, що страуси — теплолюбні істоти, тому при сильних морозах можуть загинути. «Нічого подібного, — розповідає Костянтин Дегтяренко, головний ветеринар ферми. — Страуси чудово бігають по снігу. Зимою вони цілий день живуть на вулиці, тільки на ніч заганяємо». А пояснюється це тим, що на зиму розумні птахи відкладають певну частку жиру. Просто як ведмеді, тільки ті ним харчуються, а страуси — гріються.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:31 | Повідомлення # 2
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Афроамериканці із київською «пропискою»
Чесно кажучи, останній раз я бачила страуса в зоопарку років із десять тому. Пташка, трохи вища за метр, тихенько стояла в кутку тісної клітки і з нещасним виглядом спостерігала за дітлахами, які товклися біля неї. Таким було моє перше враження про цього птаха. Як я помилялась, я зрозуміла, лише потрапивши на ясногородську ферму, основна спеціалізація якої — страусівництво. Гіганти заввишки два метри ганяють по просторих вольєрах зі швидкістю ну якщо не 60 кілометрів за годину (таку швидкість теоретично може «взяти» страус), то принаймні із вдвічі меншою.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:32 | Повідомлення # 3
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Не стейком єдиним
А хто колись смакував страусятинку? Мені пощастило, отже, поділюся враженнями. Чомусь я думала, що страусине м'ясце має нагадувати біле куряче. Нічого подібного! І на вигляд, і за смаком страусятина, швидше, схожа на телятину чи яловичину, тільки, коли захолоне, стає жорсткуватою. А спробувати екзотичні страви мені довелося в шинку «Долина страусів», розташованому просто на фермі. Любителям екзотики тут подають такі вишукані страви, як стейк «Долина страусів», печінка страуса, біфштекс «Африканська спека» (м'ясо на грилі), тушкована страусятина з грибами в сметані. Що, вже потекла слинка? Коштує таке задоволення недешево — від 50 до 100 гривень. Звичайно, можна обійтися і страусовим бульйоном за три гривні, до якого подається пиріжок із м'ясом страуса за дві гривні...
Проте, страуси — не лише екзотичне м'ясо і яйця. Це іще і шкіра, і пір'я, і кігті. Страусина шкіра не те щоб дуже красива, але міцна і дуже дорога. За ціною вона дорівнює крокодилячій. Поки що похвалитись куртками з неї в Україні можуть хіба що засновники ферми. Як пояснив мені Олександр Баженов, у нас вичинка шкурки страусів зовсім не розвинена, тому що досі не було в цьому нагальної потреби. «Це свого роду таємниця, майстри не дуже діляться секретами», — пояснює пан Олександр. Головне — правильно вичинити її і пофарбувати, не зіпсувавши.
Страусине пір'я, на відміну від м'яса та шкіри, має суто естетичне навантаження. Великі пір'їни із страусиних крил використовуються для театральних костюмів. Проте, аби пір'я було красиве, птахів треба спеціально відгодовувати, а тоді, за твердженням спеціалістів, губляться смакові якості м'яса та падає «яйценосність».
Загалом розведення страусів — майже безвідходне виробництво, адже у діло йдуть і кігті — вони настільки міцні, що ними шліфують алмази, і навіть кістки — на виготовлення кісткового борошна. Корисний і страусиний жир. Наприклад, в Африці його використовують як дезінфікуючий та протизапальний засіб, а ще — в косметології. Проте цей продукт ще не достатньо досліджений.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:32 | Повідомлення # 4
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Страусяча бухгалтерія
Розведення страусів — справа не лише кропітка, а ще й досить затратна. Великі птахи не пасуться, як корови, і не шукають їжу самостійно. Звичайно, на батьківщині — в Африці — саме так все відбувається, але в такому випадку якість м'яса не гарантується. Отже, страуси потребують спеціальних кормів. Як пояснює ветеринар Ясногородської ферми, основа страусиного корму — звичайне фуражне зерно із домішками різних вітамінів, які обов'язково додають у гранулах.
Як підрахував Олександр Баженов, на утримання одного птаха до 13-14 місяців (у цьому віці страус «готовий до споживання») потрібно приблизно 500-600 гривень. До цієї суми входить медичне обслуговування, відгодівля, охорона. Якщо підрахувати, важить одне таке «курча» 100 кілограмів, із яких чистого м'яса — 30 кілограмів. Один кілограм коштує 15 євро, отже, тільки із м'яса можна отримати майже 3 тисячі гривень. До цього додається «сира», тобто необроблена шкурка вартістю від 80 до 100 доларів. Оброблена коштує у півтора рази дорожче. До слова, на одну шкіряну курточку треба принаймні три якісні шкіри, плюс пошиття, обробка вже готового виробу — і от маємо одяг вартістю у тисячу «баксів».
Така бухгалтерія існує в Ясногородці. Займатись пір'ям хазяї поки не збираються якраз через те, що тоді треба заводити спеціальний «штат пір'єносних». Найбільше цінується біле пір'я з крил чи хвоста самця. А кілограм такого пір'я (з одного птаха можна здерти максимально 1,2 кг коротких та півкілограма довгих) коштує 110 та 300 доларів відповідно.
У перспективі ясногородці планують виготовляти сувенірну продукцію, поділився планами Олександр Баженов. «Це будуть ексклюзивні і дорогі сувеніри», — каже він. Під сувенірами маються на увазі шкіряні вироби: брелки, гаманці, портмоне. Зараз сувеніри виготовляються зі шкарлупи страусиних яєць. Наприклад, у шинку «Долина страусів» на стінах висить кілька світильничків зі шкарлупи. А ще їх можна розмальовувати — виходять гігантські писанки.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:34 | Повідомлення # 5
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Не розвага, а прибутковий бізнес
Ясногородська ферма — не єдина в Україні, яка займається страусівництвом. Подібні проекти зараз «розкручуються» на Дніпропетровщині, у Кривому Розі, в інших областях. Проте на жодному з інших господарств не існує розвиненої інфраструктури. Ферма ж на Київщині має і свій цех з виготовлення кормів, і ресторан, і навіть зоопарк. Дуже зручно: поки готується їжа (а це година-півтори), можна подивитись на в'єтнамських свиней, овець, оленя, пав і, звичайно, на самих страусів.
«Ми не розраховували на розважальний комплекс, — зізнається Олександр Баженов, — просто виникла цікавість у людей, до нас стали приїжджати, і ми вирішили це впорядкувати, адже приїздять діти, галасують, а дорослих птахів лякати не можна». Зараз ферма зайнялась і екскурсійною діяльністю, — часто школи замовляють своєрідні тури до Ясногородки.
Узагалі страусівництво в Україні називають перспективним видом сільськогосподарського підприємництва. Аяк-же — і м'ясо, і шкури, і пір'я, і навіть жир можна збувати. У рекламних проспектах страусів часто порівнюють з коровою. Наприклад, від корови за рік можна отримати лише одне теля, тоді як від страусихи — від 30 до 40, і навіть 72 пташенят. Отже, кількість м'яса від «нащадків» однієї самки — 300 та 900 кілограмів відповідно. Та й за вартістю з яловичиною воно не зрівняється. Крім того, страуси не хворіють ні на сказ, ні на ящур.
До перспектив страусівництва саме в нашій державі можна віднести відносну доступність земельних ресурсів: страусам потрібні значні території. Наприклад, Ясногородська ферма розташовується на 20 гектарах і ще на 60- гектарному полі вирощують корми. Проте страву зі страуса можуть собі дозволити скуштувати далеко не пересічні громадяни. Так само і купити шкіряну куртку, вартість якої ми підрахували.
Найрозвиненішим фермам на Київщині та Дніпропетровщині пощастило — в цих містах мешкають далеко не бідні люди, які не проти спробувати екзотики. А от криворізькій страусівницькій фермі «Людмила» пощастило менше. Починали вони, як розказав головний технолог Віктор Бобіренко, разом із ясногородцями, проте досі не розкрутились. «Ми розраховували, що продукцію будуть купувати, — скаржиться він. — Проте сталося інакше».
Ясногордці ж виживають не лише на м'ясі та яйцях. Оскільки поголів'я зараз чималеньке, фермери стали своєрідним племрепродуктором — реалізують яйця і дорослих птахів колегам з інших областей. «Для племінного розведення найголовніше, аби всі мали родовід, — пояснює Олександр Володимирович. — На сьогодні найголовніше завдання — розвести плем'я. Чим більше буде голів, тим вони менше коштуватимуть». Зараз репродуктивна сім'я страусів (самець і дві самки) коштує 3600 доларів. Звичайно, привезти пташеня з-за кордону дешевше — посередницькі фірми пропонують п'ятиденних страусенят по 110 доларів, проте і ризикованіше, адже невідомо, скільки із них виживе.
Страус — найбільший у світі птах, заввишки 2,7 метра, вагою 160 кілограмів. Він має відмінний зір. Цікаво, що очі у птаха такого ж розміру, як і в людини, а довжині вій позаздрила б будь-яка красуня. Страуси мають третю повіку, яка захищає око від пилу.
Страус має дуже міцні і сильні нижні кінцівки. Ударом ноги він може вбити людину. До речі, на відміну від мультяшних героїв-страусів, які б'ються ногами, справжній, невіртуальний, птах завдає удару зверху вниз.
Страуси — великі любителі потанцювати. Коли мають гарний настрій, вони починають швидко кружляти навкруг своєї осі і високо піднімають крила, демонструючи красиве пір'я. Іноді через таку «дискотеку» у птаха паморочиться в голові, і він падає.
Страусівництво для України — не така вже і новина. Як показує історія, на півдні Російської iмперії, тобто в Криму, в 1913 році існувало близько 300 страусиних ферм. Зараз сільськогосподарським розведенням страусів у світі займаються в Канаді, Ізраїлі, Бельгії, Росії. Найуспішніший приклад страусівництва в Європі демонструє Польща: там за останнє десятиліття створено близько 200 ферм.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:35 | Повідомлення # 6
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Джерело: http://www.umoloda.kiev.ua
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:36 | Повідомлення # 7
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Страусівництво на Україні.

Страусівництва, завдяки перспективності та високої рентабельності, є одним з найбільш прибуткових в сільському господарстві. Невибагливість птиці до кліматичних умов робить можливим розведення страусів в будь-якому регіоні України.
У страуса цінується все: шкіра, яйця, м'ясо, жир, пір'я - практично безвідходне виробництво. У хід йде навіть розбита шкаралупа, яка в умілих руках художників, різьбярів, декораторів часто стає твором мистецтва. Неповторний малюнок натуральної страусиної шкіри, художній розпис на фактурної шкаралупі страусиного яйця роблять такі вироби незвичайними й що запам'ятовуються.
«У криза істотно збільшився попит саме на живого птаха, - говорить Олександр Чубаров, власник найбільшої на півдні України страусиної ферми САВАННА. - На нашій фермі зараз 15 сімей виробників, і з таким досить потужним потенціалом цього року ми не могли забезпечити весь попит на пташенят. Тільки закінчується сезон шкарпетки в цьому році, а вже йде прийом замовлень на наступний сезон. Зараз саме той час, коли стало вигідно не перепродавати, а робити щось своє. У страусоводсте для цього є дуже великі можливості ".
Страусина шкіра. Цікава і незвичайна структура, міцність і носкістю роблять її дуже цінною.
Страусине яйце. Розпис, декорування, декупаж, художня різання - безліч варіантів, які допомагають зробити асортимент сувенірної продукції на будь-який смак і гаманець.
Продаж живої птиці. У період кризи відбулося різке збільшення замовлень на птицю для розведення. Великим попитом користуються як пташенята страуса, так і репродуктивні сім'ї.
Екскурсії. У сформованій економічній обстановці багато людей не можуть собі дозволити дорогий відпочинок, поїздки на закордонні курорти. У свою чергу це значно збільшує інтерес до вітчизняного зеленому туризму. Хорошим прикладом цього можуть послужити відпочинок на страусиних фермах. Наприклад, на страусиній фермі САВАННА (www.ostrich-farm.com.ua) були відкриті місця для сімейного відпочинку, поле для міні-гольфу, місце для проведення внеаренних лазерних боїв і т. д. Міні-гольф САВАННА став улюбленим місцем для проведення турнірів і змагань. А розташування лунок для гольфу безпосередньо на території ферми додає екзотики і в без того не звичний для нас вид спорту. Лазертаг (лазерні бої), який нещодавно з'явився на фермі, вже настільки популярний, що ігри замовлені вже практично до кінця жовтня.
Великий приплив туристів веде до необхідності розвитку виробництва супутньої сувенірної продукції. Для цього відмінно підійдуть обрізки шкіри, що залишилися після пошиття виробів, шматочки яєчної шкаралупи, пір'я, як великі, так і маленькі, які чудово піддаються фарбуванню та багато іншого.
Правильне планування цього бізнесу, підхід до справи з душею дадуть вам дивовижні результати!
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:41 | Повідомлення # 8
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Біологічні та екологічні особливості розвитку африканських страусів
Найбільшими з сучасних птахів є африканський страус. Самці сягають висоти 250-280 см., маса страусів – 120-150 кг. Поширені тільки в Африці, а саме у східній та південній Африці, Мавританії та Іспанській Сахарі.
Африканський страус – птах, що не літає (Struthio camelus), єдиний представник родини Struthoinida ряду страусоподібних.
У страуса довга і гола та рожева шия, голі ноги з рожевими стегнами, що закінчуються двома пальцями, тіло сплюснуте, невелика плоска голова, середньої довжини прямий, заокруглений спереду і плоский на кінці дзьоб, озброєний роговим зубцем, великі, але непридатні до польотів крила, з двома шпорками і досить довгий хвіст з м’яких пер.
Оперення всього тіла м’яке, густе, кучеряве, у самців всі дрібні пера тулуба чорні, пір’я крил та хвоста білі, голі частини шиї яскраво-червоні.
Живуть невеликими групами по 5-6 особин. Зір розвинений краще за інші відчуття. Живляться головним чином рослинною їжею.
Гніздо у африканського страуса – це просто заглиблення у сухому піску. В одне гніздо кладуть яйця декількох самок. У прохолодних місцевостях яйця насиджуються і в день, і в ночі. Вага крупних яєць 1-2 кг., товщина шкаралупи – 1-2мм.
Завдяки довгим ногам і сильній мускулатурі страуси швидко бігають.

Історія світового страусівництва

Страусівництво в Україні, як галузь сільського господарства, зараз знаходиться на самому початку свого розвитку. Існує 2 - 3 десятки невеликих фермерських господарств, які, по суті справи не здатні вирішувати задачу насичення товарного ринку продукцією страусівництва.

У решті світу - навпроти, страусів практично розводять повсюдно: у Бельгії, США, Ізраїлі, Фінляндії, Єгипті і т.д. всього в 130 країнах. Особливе місце на сьогоднішній день займає Китай. Світове поголів'я одомашнених страусів налічує більше трьох мільйонів голів. Цифра ця вражає, якщо врахувати, що трохи більше десяти років тому вона складала декілька тисяч. Велика частина страусів тоді було зосереджена на фермах Південної Африки, які були орієнтовані на продаж пера на експорт. Бум почався в 90-і роки, коли схиблені на здоровому способі життя американці з'ясували, що страусине м'ясо містить в півтора рази менше холестерину і в дев'ять разів менше жиру, чим, наприклад, яловичина, і не поступається їй на смак. Зараз для задоволення глобального попиту щорічно потрібно різати від 500 тисяч до 700 тисяч страусів: поки ж б'ють вдесятеро менше. Отже попит на страусине м'ясо в світі задоволений лише на 10%, і ринок випробовує сильний дефіцит.

Завдяки простоті вирощування птаха, її високій продуктивності і дефіциту, що дозволяє встановлювати високі ціни на м'ясо, яйця і шкіру, нова галузь зробилася найприбутковішою у всьому світовому сільському господарстві - рентабельність в ній може перевищувати 200%. Фермери утворюють співтовариства за регіональним принципом. Така організація дозволяє тонше відчувати ринок, проводити і упроваджувати передові наукові розробки, мати доступ до необхідної інформації.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:43 | Повідомлення # 9
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Утримання та розмноження екзотичних тварин в умовах України

Чи вигідно займатися страусівництвом? Олександр Олександрович відповів: „Це досить вигідна і прибуткова справа”.
Страусівництвом займаються у багатьох країнах світу і практика зарубіжного досвіду переконує у цьому, до того ж, вирощування страусів – це безвідходний бізнес, не тільки м’ясо страусів, але й також яйця, шкіра, пір’я та інші продукти користуються попитом на ринку.
Високоякісне перо (ціною 20 – 80 $ за кг.) використовується для створення театральних костюмів та різних прикрас.
Пір’я нижчої якості використовують для виготовлення щіток для очищення електронного обладнання, а також валиків для попереднього фарбування кузовів автомобілів.
Страусова шкіра конкурує на ринку зі шкірою диких алігаторів, вона дуже ціниться в швейній та взуттєвій промисловості, за її чітку шагренову поверхню, красивий візерунок, м’якість, міцність.
Яйця використовують у кулінарії та в декоративних цілях. Одне яйце страуса за обсягом відповідає 10-ти куриним.
Жир використовують для приготування фармацевтичних препаратів.
Дзьоб, нігті і вії використовують для виробництва дорогих прикрас.
Та найголовніше – страусове м’ясо, воно дуже високоякісне, дієтичне, рівень холестерину в 20 разів менший, ніж у будь-якому м’ясі інших тварин, але воно містить таку кількість протеїну, як яловичина, курятина, баранина. М’ясо страусів містить 1% жиру. За своїм виглядом і смаком воно нагадує телятину з присмаком дичини: соковите та ніжне. Ціна 1 кг. м’яса на ринку 12-18 $.
Висновок:
В умовах України птахи добре адаптувалися, птахи зовсім не бояться зими, вони дуже витривалі, смертність серед пташенят найнижча. Їм не потрібні величезні пасовища з хорошою травою, та їдять вони не багато: дорослий страус з’їдає 1 кг. зерна за день. Отже, можна рекомендувати тим, хто любить тварин, особливо екзотичних, зокрема страусів, вирощувати їх в умовах України. Страуси в Україні почувають себе чудово.
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:45 | Повідомлення # 10
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Джерело: Технології утримання та розмноження страусів в умовах Черкащини

straus.inf.ua
 
Трутень:)Дата: Вівторок, 05.07.2011, 10:47 | Повідомлення # 11
Головний, після адміна!
Група: Адміністратори
Повідомлень: 66
Репутація: 100
Статус: Не з нами
Розведення страусів
Не дивлячись на те, що спроби акліматизувати цих південних птахів на наших територіях робилися ще в ХІХ столітті, вітчизняне промислове страусівництво ще зовсім молода. У світі страусів розводять вже півтора століття. І останнім часом цей різновид птахівництва почала набирати все більшої популярності. Спалахи губчастої енцефалопатії у корів та ящуру у свиней сильно похитнули ринки м'яса особливо у Західній Європі. А ось страуси не хворіють небезпечними захворюваннями та їх м'ясо цілком безпечне.
У природі є кілька видів страусів: йому в Австралії, казуар в Північній Америці і чорні африканські страуси в Африці. Якраз останні і завоювали симпатії птахівників. Найбільше цих птахів розводять на чорному континенті. Однак страусів вирощують і в США, Канаді, Австралії, Ізраїлі, Китаї. У Європі лідером страусівництва є Італія.
Хоча цей птах і південний, але до наших умов вона пристосовується дуже добре. Вже через місяць після завезення самки починають класти яйця. Процес інкубації триває 42 дні, після чого страусеня переводять у вивідний шафа. На довго пташенята тут не затримуються, оскільки ростуть досить швидко: за місяць набирають до семи кілограмів маси.
У природі самка страусів відкладає 12 яєць, після чого починає їх висиджувати. На фермі для збільшення кількості яєць їх відбирають і закладають в інкубатор. Таким чином можна отримати 30-40 яєць від кожної самки.
На фермі дорослих страусів тримають в спеціально огороджених загонах сім'ями - один самець і кілька самок, серед який є одна найулюбленіша. У природі вона відіграє особливу роль - першої відкладає яйця, а потім висиджує їх на зміну з самцем. Загони для страусів досить просторі. Влітку птиці пасуться на траві, яка тут росте. Взимку ж їх заганяють на деякий час в спеціальні приміщення, що опалюються.
Однак волелюбний птах не може там довго витримати без свіжого, навіть морозного повітря. Та й тримати в приміщенні її більше двох днів не можна: вона має відмінний зір і без нормального сонячного світла сліпне. Тому половину зимового дня страуси проводять на снігу.
Утримувати страусів набагато легше ніж іншу птицю. Вони майже не хворіють, однак неважливо переносять протяги і вогкість. Найбільшою небезпекою є перелом лапи, кістки якої мають трубчасту структуру і погано зростаються. Взимку особини великої ваги можуть травмувати лапу льодовою кіркою. Дошкуляє цих африканських птахів пухопероед. Однак страуси самі пристосувалися боротися з ним, посипаючи себе піском.
Доросла птиця з'їдає кожен день 4 кг корму. Він має бути багатим на протеїни і вітаміни. Раціон для кожного страуса залежить від віку особини, пори року та інших чинників. У такий корм входить близько 20 складових частин: люцерна, конюшина, тимофіївка тощо
Страусівництво це майже безвідходне і вигідне виробництво. Тут використовується майже все, що є у птахів: жир, шкіра, пір'я і навіть кігті. На відгодовування одного птаха до 100 кг (забійна маса) йде 13-14 місяців.
М'ясо має дієтичні властивості: воно не містить холестерину. Справа в тому, що жир страус накопичує в спеціальному мішечку, вага якого становить 3-10 кг. Незважаючи на високу ціну, в Західній Європі зараз попит на Страусятина кілька разів перевищує пропозицію. Місцеве виробництво може покрити потреби менше ніж на половину. Високий попит на м'ясо страуса є, як не дивно, і в нас. Однак не тільки м'ясо цінне. У їжу вживають також яйця, які важать часом до 1800 грамів, яєчнею з одного такого яйця можна нагодувати 8-10 осіб. З шкаралупи яєць також виробляють найрізноманітніші сувеніри.
Жир страуса має бактерицидні та протизапальні властивості, добре поєднується з іншими складовими частинами в кремах і мазях. Закордоном препарати на основі страусового жиру застосовують для лікування суглобів та м'язів.
Цінним є і шкіра страуса, яка цінується на рівні крокодилової завдяки маленьким виростання - фолікулам. Шкіра на ногах має лусочки. Це використовується в разі виготовлення гаманців або сумочок. Одна така шкура коштує чимало. Вичініть її - не легке завдання, але навчиться можна і цій справі. У хід йде також перо, яке використовується в декоративному і образотворчому мистецтві. Міцні кігті страуса застосовують під час шліфування алмазів.
 
Форум » Форум про наше село! » Тваринництво » І така птиця в хазяйстві згодиться! (Страусівництво — перспективний сільськогосподарський бізнес)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: